Schouwburg Almere

DE BRANDWEER GAF ONS EEN COMPLIMENT VOOR DE SNELLE REACTIE! WE HEBBEN HET SYSTEEM AL VERSCHILLENDE KEREN GEBRUIKT EN ZIJN ER ELKE KEER WEER BLIJ MEE”

Schouwburg Almere, het nieuwe theater van Almere, heeft Nerve Centre® geïnstalleerd om brandalarmen te beheersen en snel en effectief te kunnen handelen in geval van calamiteiten.
 
GEAVANCEERD SYSTEEM
De Schouwburg heeft Nerve Centre® vanaf 2007 in gebruik. Toen de schouwburg zich nog in een ander gebouw bevond (De Metropole), had het theater een capaciteit van 650 mensen en waren er 25 mensen in dienst. Voor de brandmeldingen werd een pieperinstallatie gebruikt.

Het theater verhuisde naar een groter pand dat een capaciteit heeft van 2000 mensen en waar meer dan 50 mensen werken. Een telecombedrijf adviseerde om Nerve Centre® aan te schaffen. De schouwburg heeft verspreid door het hele gebouw 650 melders om brand zo effectief mogelijk te alarmeren. Martin Hille, werkzaam bij De Schouwburg als gebouwbeheerder en opgeleid persoon brandmeldinstallaties, vertelt ons: “Om met de tijd mee te gaan zijn we overgestapt op een moderner systeem. Nerve Centre® is een stuk geavanceerder dan het vorige systeem.”

NERVE CENTRE VERSCHAFT DUIDELIJKHEID
Schouwburg Almere gebruikt Nerve Centre® alleen voor brandmeldingen en men is erg lovend. Martin Hille vertelt ons hierover: “We zijn heel erg tevreden over Nerve Centre®. Het verschaft een stuk duidelijkheid in tijden van nood. Twee weken terug hebben we brand gehad in een koelkast en door de snelle en duidelijke signalering ben je veel sneller ter plaatse. Nerve Centre® geeft namelijk ook aan in welk gebied de brand zich bevindt. Theaterbezoekers hebben niets van het voorval gemerkt; de brand was om 10.00 uur en de bezoekers kwamen om 14.00 uur binnen voor een voorstelling. De brandweer gaf ons trouwens een compliment voor de snelle reactie! We hebben het systeem al verschillende keren gebruikt en we zijn er elke keer weer blij mee!” Bovendien is de Schouwburg bezig om Nerve Centre® uit te breiden; zodat de overvalalarmen en het gebruik van de AED ook door Nerve Centre® doorgegeven worden.

Schouwburg Almere, het nieuwe theater van Almere, is een ontmoetingsplaats waar kunst, cultuur en educatie mensen bij elkaar brengen.

Demo aanvragen