Bedrijfsomvang

100+

Locatie

Rotterdam

Branche

Entertainment

Een veilig gevoel
dat het goed geregeld is

Voordat Nerve Centre in gebruik werd genomen waren er veel verschillende systemen naast elkaar nodig om het theater veilig te maken. Dat bracht grote risico’s mee en gaf veel onduidelijkheid bij medewerkers en vrijwilligers. Daarom ging men op zoek naar een systeem waarbij alles kon worden geïntegreerd in één oplossing. 

“Nerve Centre is actief zonder dat mensen er erg in hebben”, vertelt Arie Bronkhorst, technisch beheerder van het Luxor Theater. “We hebben nu één systeem voor 2 locaties waar iedereen van op aan kan. Wij zijn er erg blij mee”.

Nerve Centre® wordt ingezet voor verschillende doeleinden; zo wordt bijvoorbeeld een alarmering gestart wanneer er een storing is in de lift, er kunnen BHV-ers worden opgeroepen, maar ook bij een grote brand waarbij een ontruiming noodzakelijk is verloopt de alarmering via Nerve Centre. Medewerkers krijgen een bericht op hun mobiele telefoon en kunnen met elkaar communiceren.

“Mocht er een brand uitbreken tijdens een voorstelling, dan is snelheid geboden en dat is met behulp van dit systeem mogelijk. Iedereen weet binnen korte tijd wat er van hem of haar verwacht wordt. Gelukkig heeft zo’n situatie zich nog niet voorgedaan, maar het geeft een veilig gevoel dat het goed geregeld is. En gezien het feit dat het Luxor Theater een van de meest toonaangevende theaters van Nederland is, is het waarborgen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers van groot belang”, aldus Arie Bronkhorst. 

Nerve Centre - Luxor Theater-2

"Voor de gebruiker een eenvoudige oplossing waardoor je veilig bent."

Arie Bronkhorst
Technisch beheerder

Over het Luxor Theater

In 2001 werd op de Kop van Zuid onder aan de Erasmusbrug een nieuw Luxor Theater gebouwd, ontworpen door architect Peter Wilson. Het theater in het centrum, dat zou sluiten, bleef ook open, waardoor de twee theaters tegenwoordig het ‘oude’ en ‘nieuwe’ Luxor Theater worden genoemd. Het Oude Luxor theater heeft ruim 900 zitplaatsen, het nieuwe Luxor Theater heeft er ruim 1500. Het biedt toegankelijke voorstellingen in de genres musical, cabaret, dans, opera, show, theaterconcerten, toneel- en jeugdvoorstellingen. In de typisch Rotterdamse organisatie (direct, open en informeel) werken ongeveer 50 vaste medewerkers, 50 oproepkrachten en 70 vrijwilligers.

Vergelijkbare cases

Ook klaar om aan de slag te gaan?

Wij laten je graag zien wat  we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Plan een gratis demo