terug naar vorige pagina

NC-Protect™: de nieuwe naam voor Sonim-Protect

Sinds 1 januari 2018 is New Bridges eigenaar van de Lone Worker Protect (LWP) portal en LWP App van voorheen Sonim. Sonim levert ‘industrie en healthcare proof’ smartphones, en heeft besloten deze LWP software te beleggen bij New Bridges. Een mooie aanvulling op onze bestaande critical communications software. 

WAT IS NC-PROTECT?

“Bescherm uw personeel, stroomlijn noodprocedures en verklein het risico voor werknemers die alleen en/of in risicovolle omstandigheden werken met een NC-Protect oplossing.”

NC-protect is een end to end oplossing voor persoonsalarmering inclusief locatiebepaling en verschillende opvolgingsmethodieken. NC-Protect biedt een uitstekende mogelijkheid om invulling te geven aan de verplichtingen die voortkomen uit veiligheidsverordeningen en wetgeving.

Deze oplossing wordt veel toegepast in de Industrie- en Zorgsector voor o.a. werknemers die vaak geïsoleerd werken en/of onder risicovolle omstandigheden werken.

NC-protect is opgebouwd uit meerdere modules:

 • Het alarmgevende device*
 • Locatiebepaling
 • Scenario afhandeling
 • Alarmmeldkamer (derden)
 • Overige opties

Storingen van apparatuur, gevaarlijk afval, vallen vanaf grote hoogten, struikelen en uitglijden, ongevallen met voertuigen, ruw terrein, afgelegen locaties, medische noodgevallen, gifgassen en onbekende gebieden zijn zomaar een aantal situaties die een risico vormen voor uw personeel.  Maar ook in de zorg, detentie en beveiliging kunnen noodsituaties ontstaan waarbij hulpdiensten met één druk op de knop gealarmeerd moeten worden.

*devices worden niet door New Bridges geleverd.

HOE WERKT NC-PROTECT?

 

NC-protect™ is een end to end veiligheidsdienst voor personen die alleen en/of in risicovolle omstandigheden werken. De dienst start bij het alarmgevende device en verloopt al dan niet via een alarmcentrale naar een oproep van de juiste hulpverleners.

 • Het alarmgevende device bevat speciale toetsen en een man-down sensor die het heel eenvoudig maken om noodgevallen te signaleren en automatisch te detecteren.
 • Doordat de telefoon via SMS en/of mobiele datanetwerken communiceert, signaleert de telefoon alarmen naar een zeer betrouwbare monitoring service op Cloud basis.
 • Indien gewenst kan de dienst ook gebruikt worden om personeel te volgen en/of personeel per in te stellen tijdsinterval een “still alive” bericht te laten versturen.
 • Noodalarmen worden met de exacte GPS-locatie van de werknemer verzonden naar een 24 x 7 x 365 alarmcentrale. De alarmcentrale kan vervolgens automatisch een spreek-/luisterverbinding opzetten richting het alarmgevende device.
 • Nadat de situatie is beoordeeld zal de alarmcentrale de benodigde reddingautoriteiten aansturen en coördineren. De redding autoriteiten kunnen o.a. bestaan uit; politie, brandweer, ambulance, kustwacht, particuliere of nationale traumahelikopters en, indien van toepassing, de interne noodorganisatie.

WELKE VOORDELEN BIEDT NC-PROTECT UW ORGANISATIE?

NC-protect stelt ondernemers in staat om hun medewerkers in risicovolle omstandigheden de extra veiligheid te bieden die ze nodig hebben en tegelijkertijd de kosten te beheersen.

 • Lager ziekteverzuim
 • Welzijn medewerkers wordt verhoogd
 • Verlagen van diverse kosten (FTE kosten, verzekeringskosten, telefoniekosten)
 • Verhoging van de productiviteit
 • Helpt te voldoen aan de wet- en regelgeving

MEER INFORMATIE?

Kijk op www.nervecentre.nl/nc-protect

NC-protect en NC-protect Pro zijn in Nederland verkrijgbaar via Vodafone onder de naam “Vodafone Lone Worker Protect” en via KPN als “KPN Protect”.

Benieuwd naar wat NC-protect als noodoproepsysteem voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 088 6600388 of vraag een gratis demo aan via sales@nc-protect.eu

 

Werknemer in risicovolle omstandigheden wordt beveiligd met NC-Protect
Direct contact met
onze experts

T (088) 6600333