Overheid

Gemeentelijke overheden zijn voortdurend in beweging. Naast herindelingen, burgers die mondiger worden en een blijvende bezuinigingsdruk, zetten ook diverse incidenten de gemeentelijke overheden in de schijnwerpers. Mede door de gebeurtenissen in Enschede, Volendam en Apeldoorn is het besef gegroeid dat de verantwoordelijkheid voor veiligheid en rampenplannen serieus genomen moeten worden. Gemeenten zijn echter niet alleen naar hun burgers toe zorgplichtig als het gaat om veiligheid. Ze zijn tevens werkgever en ook uit die rol vloeien allerlei veiligheidsvraagstukken voort.

Of het nu gaat om een medewerker op het gemeentehuis die onwel wordt, een geweldsincident bij de afdeling ‘werk en inkomen’ of het ontruimen van alle panden bij een bommelding: Nerve Centre meldt direct de juiste boodschap (aard en locatie van het incident) aan de juiste personen en/of groepen. Bij een snelle en volledige informatievoorziening, kan er adequaat gereageerd worden, bijvoorbeeld middels een door Nerve Centre automatisch opgezette conference call. Naast de toepasbaarheid voor de interne alarmering, kan Nerve Centre ook prima ingezet worden voor de externe alarmen in het kader van Openbare Orde en Veiligheid. Actie centra worden binnen enkele minuten door de dienstdoende ambtenaar gealarmeerd over een calamiteit of incident. In de praktijk blijkt dat door de inzet van Nerve Centre het gemeentelijk OOV apparaat 45 tot 60 minuten eerder op volle sterkte is. De investering in Nerve Centre kan extra interessant worden indien er meerdere panden en/of locaties worden voorzien van deze oplossing. In dat geval kan er namelijk volstaan worden met een enkele Nerve Centre installatie die de afwikkeling van de alarmen van alle locaties voor zijn rekening neemt.

Klantcase Koninklijke Marine Brandweer

Onderstaand filmpje laat zien hoe Nerve Centre® wordt ingezet bij de Koninklijke Marine Brandweer in Den Helder. Betrokken personen worden opgeroepen en ook de brugwachter wordt geïnformeerd met betrekking tot de brandmelding; hij zorg ervoor dat de brug toegankelijk is op het moment dat de brandweer moet uitrukken.

Offerte aanvragen

  Toepassingen

  Of het nu gaat om een fabriek, gemeentehuis, ziekenhuis, hogeschool of kantoororganisatie: incidenten treden overal op en komen bijna altijd onverwacht.
  Goede communicatie is dan van groot belang en een efficiënt communicatieplatform speelt hierbij een cruciale rol. Selecteer uw branche en lees wat Nerve Centre® voor u kan betekenen.

  bekijk alle toepassingen

  Cases

  Bekijk ook de business cases uit de diverse andere branches. Het is zeer interessant om te lezen hoe Nerve Centre® in allerlei verschillende situaties kan worden toegepast.