Nerve Centre
Leestijd 2 min
11 februari 2019

Nerve Centre Lone Worker Protect Suite

Danny Pols
Nerve Centre
Circle Lone worker mandown

De Nerve Centre Lone Worker Protect (LWP) propositie is een end to end oplossing voor persoons-alarmering inclusief locatiebepaling en verschillende opvolgingsmethodieken. Deze oplossing wordt veel toegepast in de Industrie- en Zorgsector voor o.a. alleenwerkers en verplegend personeel.

De Nerve Centre Lone Worker Protect propositie is opgebouwd uit meerdere modules.

Het alarm gevende device

Voor het alarm gevende device kan gebruik gemaakt worden van standaard toestellen en/of wearables die op de markt beschikbaar zijn.

New Bridges is sinds kort eigenaar van de LWP portal en LWP App van voorheen Sonim. Sonim levert ‘industrie en healthcare proof’ smartphones, en heeft besloten de LWP software te beleggen bij New Bridges. De LWP App kan alarmen uitsturen op basis van de alarmknop, no-movement, shock, valdetectie en instelbare timer. Alarmen worden inclusief GPS-locatie afgeleverd op het Nerve Centre platform en/of de LWP portal. Nerve Centre verzorgt de vertaalslag van GPS coördinaten naar een logische locatiebenaming. Deze kan in het alarmbericht uitgesproken, of per tekst verzonden worden. De LWP portal wordt ook gebruikt om deze alarmen op te vangen en te tonen. Deze portal levert tevens een volledige provisioning tool voor de LWP App richting de Sonim devices.

Naast het Sonim device kan ook gebruik gemaakt worden van min of meer standaard Smartphone toepassingen. De Samsung X-Cover4, Caterpiller S41 of de Ruggear 310 zijn daar voorbeelden van.

Losstaand van bovenstaande propositie zijn er ook andere oplossingen. Zo zijn bepaalde Dect omgevingen ook goed in te richten voor persoonsalarmering i.c.m. locatiebepaling. Specifieke Dect toestellen beschikken over een alarmknop als ook over opties als no-movement en kantel-alarmen. Locatiebepaling kan in deze gevallen verzorgd worden m.b.v. de Dect basisstations.

Alarmgevend deviceAlarmgevend device

Locatiebepaling

Locatiebepaling van het alarmgevende device kan op basis van meerdere technieken. Zo beschikt Nerve Centre over een standaard integratie met locatie bepaling van Kadex. Kadex gebruikt hiervoor Bluetooth Low Energie (BLE) bakens. Wanneer gebruik wordt gemaakt van Smartphone toepassing in combinatie met Kadex, kan locatiebepaling hybride uitgevoerd worden tussen GPS en BLE. Deze vorm van in- en outdoor locatiebepaling werkt zeer accuraat.

GPS coördinaten meegegeven in het alarmbericht worden door Nerve Centre vertaald naar logische locatiebenaming.

Locatiebepaling van Dect devices gebeurt door gebruik te maken van de Dect basisstations. In het alarmbericht afgegeven door het Dect toestel, worden alle voor het Dect toestel zichtbare basisstations meegegeven. In sommige types wordt ook de veldsterkte van de betreffende basisstations meegegeven. Hierdoor is een driehoeksmeting mogelijk waardoor de locatiebepaling iets nauwkeuriger kan worden afgegeven.

Console

Een andere vorm van locatiebepaling is het gebruik van Near Field Communication (NFC) tags. Dit is een heel goedkope manier van locatiebepaling, maar vergt wel een bepaalde discipline van de werknemers. Deze Tags kunnen in stickervorm overal besteld worden. Wanneer een werknemer een bepaalde ruimte binnenloopt dient hij zijn toestel tegen de tag aan te houden.

De Nerve Centre App zorgt er vervolgens voor dat de locatie van het toestel naar Nerve Centre gecommuniceerd wordt.

Nerve Centre ondersteunt ook andere vormen van locatiebepaling. U kunt hierbij denken aan toestel side locatie bepaling o.b.v. Blue Tooth Beacons of WiFi Accespoints.

RFIDwifiNFC

Welke vorm van locatiebepaling voor uw organisatie het beste is, is geheel afhankelijk van uw wensen en uw bestaande infrastructuur.

Alarmverloop

Alarmen worden meestal voorafgegaan door een vooralarm op het toestel. Zodoende kunnen valse alarmen voorkomen worden. Door het alarm te bevestigen, wordt het daadwerkelijk afgegeven aan Nerve Centre. Nerve Centre verzorgt dan de opvolging door hulpverleners te informeren op hun mobile device of door het alarm te tonen op een plattegrond in de alarmconsole of portal. De locatie van het slachtoffer kan door Nerve Centre dus omgezet worden naar zowel uitgesproken locatie, grafische locatie als ook locatie in de vorm van een tekst bericht.

Ondersteuning door de Nerve Centre Notification-CentreTM App en/of een groepsgesprek in luister modus met de alarmgevende, maakt de oplossing nog completer.

Abonneer je om nieuws en updates over Nerve Centre te ontvangen.

Danny Pols,
Nerve Centre
Danny Pols is ruim 7 jaar werkzaam bij New Bridges als adviseur Critical Communication. Danny heeft daarvoor jarenlang bij KPN gewerkt als consultant en Productmanager.