terug naar vorige pagina

Hogeschool Windesheim

“NERVE CENTRE BIEDT ONS MEER MOGELIJKHEDEN”

Nerve Centre wordt bij Hogeschool Windesheim voor meerdere doeleinden ingezet. 
 
Omdat Hogeschool Windesheim flink is gegroeid, heeft de directie besloten Nerve Centre® aan te schaffen, om de veiligheid te vergroten. Nerve Centre® wordt ingezet om BHV-oproepen en brandalarmen op de terreinen van de Hogeschool te managen. Ook de temperatuur van de koelcellen waar de catering gebruik van maakt, wordt door Nerve Centre® bewaakt.

EEN GEMODERNISEERD SYSTEEM
Hogeschool Windesheim maakte vroeger gebruik van een piepersysteem, waarbij de medewerkers opgepiept werden op hun semafoontoestel als zich een calamiteit voordeed. Daarna maakte ze gebruik van een ander alarmeringsysteem, maar dit was niet helemaal wat de Hogeschool zocht. De heer Henk Langendijk, Technisch Beheerder van Hogeschool Windesheim: “We wilden graag zien dat het gemoderniseerd werd. Nerve Centre biedt meer mogelijkheden en daarom zijn we in 2005 overgestapt op Nerve Centre.”

“NERVE CENTRE BIEDT ONS MEER MOGELIJKHEDEN’
Nerve Centre wordt bij Hogeschool Windesheim vooral ingezet voor BHV oproepen, maar ook voor storingsmeldingen en brandalarmen. Het systeem heeft al veel schade kunnen voorkomen, bijvoorbeeld in de serverruimte. “Als het in de serverruimte ook maar één graad te warm wordt, wordt dat gelijk gemeld. In het verleden was dat moeilijker. Dan konden de serverruimtes oververhit raken en hadden we een groot probleem.” Hogeschool Windesheim maakt ook gebruik van een grote koelcel voor de catering. “Als de koeling uitvalt, wordt dat gelijk via Nerve Centre gemeld. Nerve Centre heeft zeer zeker geholpen!” Nerve Centre heeft ook geholpen de BHV’ers adequaat op te roepen. “Nerve Centre biedt ons meer mogelijkheden om beter bereikbaar te zijn. Aangezien we hier 150 BHV’ers hebben en zij vaak van plek of gebouw wisselen, was het oproepen via het oude systeem wat moeilijker. Met Nerve Centre kunnen we trouwens nog beter scenario’s maken dan met het systeem dat we eerst gebruikten.”

Over Windesheim: Hogeschool Windesheim is een regionaal kenniscentrum dat 50 opleidingen verzorgt. De Hogeschool telt ongeveer 17.000 studenten, duizenden cursisten en een kleine 1.700 medewerkers. In de afgelopen twintig jaar heeft Windesheim zich ontwikkeld van een kleinschalige onderwijsinstelling met klassikaal, aanbodgericht onderwijs naar een regionale kennisinstelling.

Demo aanvragen