Harskamp

“DE CAPACITEIT VAN DE SCHIETBANEN IS DE LAATSTE JAREN ZO GEGROEID DAT JE HET NIET MEER AFKON MET ÉÉN TELEFOONTJE. WE HEBBEN GEZOCHT NAAR EEN APPLICATIE DIE DAT WEL AANKAN. NERVE CENTRE KAN DAT EN WORT NU GEBRUIKT BIJ ALLE SCHIETBANEN MET VASTE INFRA”
 
OP ZOEK NAAR EEN GOED ALARMERINGSSYSTEEM
Voor Infanterie Schietkamp de Harskamp is het belangrijk dat de medewerkers van de tientallen verschillende schietbanen snel gealarmeerd worden in geval van nood, om de veiligheid voor mensen en gebouw te vergroten. Dit is de reden dat het schietkamp Nerve Centre heeft aangeschaft. Medewerker Informatie Voorziening, Cor van ’t Wout, aan het woord: “We waren op zoek naar een goed alarmeringssysteem, toen DTO, Dienst Telematica Organisatie, ons Nerve Centre heeft aangedragen.” Voordat ze Nerve Centre gebruikte, maakte Infanterie Schietkamp de Harskamp gebruik van normale telefoontoestellen om de medewerkers op te roepen. Dit kost echter veel tijd. Nerve Centre lost dit gemakkelijk op, door veel verschillende mensen in één keer op te roepen. “De capaciteit van de schietbanen is de laatste jaren zo gegroeid dat je het niet meer afkon met één telefoontje. We hebben gezocht naar een applicatie die dat wel aankan. Nerve Centre kan dat en het wordt nu gebruikt bij alle schietbanen met vaste infra”

“NERVE CENTRE HEEFT ZEKER ZIJN DIENST BEWEZEN”
Infanterie Schietkamp de Harskamp heeft Nerve Centre al meerdere keren ingezet. In de meeste gevallen ging het om een brandprobleem. “Op de schietbaan wordt er gebruik gemaakt van lichtspoormunitie, zodat je de kogels daadwerkelijk ziet vliegen. De kogels zijn zo warm dat als ze in aanraking komen met droog gras de heide in de brand vliegt. Nerve Centre is voor dit soort gevallen al een paar keer gebruikt en het is gebleken dat de tijd die nodig is om problemen op te lossen en de brandweer te alarmeren flink is verkleind.” Om schade te kunnen voorkomen is het belangrijk dat mensen snel gealarmeerd worden en snel in actie kunnen komen. “Elke schietbaan heeft een telefoon, de responstijd naar deze schietbanen is verkort. We hebben een groot aantal schietbanen en het scheelt enorm als je mensen in één keer kunt oproepen in plaats van verschillende nummers te moeten bellen. Nerve Centre heeft zeker zijn dienst bewezen!”

Over Harskamp: Infanterie Schietkamp De Harskamp, nabij het Gelderse dorp Harskamp, is op 1 September 1899 in gebruik genomen. Het is een militaire schietbaan waar jaarlijks tussen de 200.000 en 300.000 schutters worden getraind.

Demo aanvragen