Gemeente Maassluis

“DE ALARMERING VAN DE BHV-ERS EN EBHO-ERS WAS NAAR ONS IDEE ONVOLDOENDE EN DAAROM WAREN WE OP ZOEK NAAR EEN EFFECTIEF ALARMERINGSSYSTEEM”

Gemeente Maassluis gebruikt Nerve Centre vooral voor de BHV-alarmering.

Gemeente Maassluis, met recht de eerste stad aan de Waterweg, ligt onder de rook van de petrochemische industrie in het Botlekgebied. Daarom is deze gemeente extra alert als het gaat om crisisbeheersing en rampenbestrijding. Ook de BHV-organisatie van de gemeente Maassluis is zich bewust van de risico’s die de ligging van de stad met zich meebrengt en heeft daarom besloten Nerve Centre aan te schaffen. Frappant is dat Nerve Centre nu aan beide oevers van de Waterweg in gebruik is; zowel bij de industrie als bij de Gemeente Maassluis.

Van telefoonladder naar Nerve Centre®
Deze gemeentelijke instelling regelt allerlei overheidszaken. Van het afgeven van paspoorten en rijbewijzen tot en met vergunningverlening. Gemeente Maassluis heeft een grote verantwoordelijkheid dat alles goed verloopt om daarmee ook de burgers tevreden te houden. De aanleiding dat de gemeente Nerve Centre heeft ingeschakeld was omdat ze vanuit de reorganisatie gestart is met het opnieuw opzetten van de BHV organisatie. Fred van Ispelen, Teamleider Interne zaken bij de Gemeente Maassluis: “De alarmering van de BHV’ers en EHBO-ers was naar ons idee onvoldoende en daarom waren we op zoek naar een effectief alarmeringssysteem.” Voordat Gemeente Maassluis Nerve Centre aanschafte, maakte ze gebruik van een telefoonladder waarbij het personeel één voor één werd opgebeld. Dit bleek toch te veel tijd te kosten en daarom is Gemeente Maassluis begin 2008 overgeschakeld op Nerve Centre.

Testsessies
Gemeente Maassluis gebruikt Nerve Centre vooral voor de alarmering van de BHV’ers. “In het stadhuis werken zo’n 250 mensen en het gebouw moet toch snel leeg zijn als er een calamiteit opdoet.” De gemeente heeft tot nu toe geen calamiteit meegemaakt, maar de medewerkers doen wel regelmatig testsessies. Of het nu om een ontruimingsoefening gaat, er EHBO hulpverlening nodig is of een brandalarmering wordt afgegeven: voor elke situatie is een scenario geschreven. “Als we bijvoorbeeld een ontruimingsoefening doen, worden de medewerkers in één keer gealarmeerd dat ze het gebouw moeten verlaten. Voor die tijd moeten de BHV’ers dan wel paraat staan en daar wordt Nerve Centre nadrukkelijk voor gebruikt.”

Toekomstplannen
Gemeente Maassluis heeft diverse toekomstplannen met Nerve Centre. Ze gaat het systeem ook gebruiken om een alarmering te doen wanneer er een agressieve burger aan de balie verschijnt. Er komt een alarmeringsknop achter de balie die bepaalde medewerkers oproept om ter plekke een kijkje te nemen als er bijvoorbeeld een ruzie ontstaat. Op deze manier worden dit soort situaties veel effectiever gecontroleerd. Ook gaat de gemeente Nerve Centre inzetten op andere locaties dan alleen het stadhuis. Gemeente Maassluis heeft een sociale werkplaats, de Dukdalf, die onderdeel uitmaakt van de gemeente. De medewerkers gaan daar Nerve Centre inzetten om de BHV’ers goed te kunnen alarmeren.
Gemeente Maassluis is erg te spreken over de samenwerking met de fabrikant van Nerve Centre “Ik vind New Bridges erg behulpzaam bij het inrichten, het uitleggen en het in gebruik nemen van Nerve Centre. Het werken met Nerve Centre verloopt daardoor heel gemakkelijk.”

 

Demo aanvragen