terug naar vorige pagina

Wavin (voorheen Dion)

“ER KAN ZICH VANDAAG OF MORGEN EEN VEEL ERNSTIGER INCIDENT VOORDOEN EN DAT WILLEN WE NATUURLIJK VOORKOMEN; MET NERVE CENTRE KAN DAT!”

Nerve Centre® wordt bij Wavin ingezet voor persoonsbeveiliging en storingsmeldingen van technische installaties.

DE PERSOONSBEVEILIGINGSFUNCTIE
Sinds 2008 draait Nerve Centre® bij Wavin. De reden dat Wavin Nerve Centre® heeft aangeschaft was voornamelijk om de mensen die alleen/individueel werken op het bedrijventerrein een persoonsbeveiligingfunctie aan te bieden. Er zijn namelijk een aantal werkplekken op het industriegebied waar personen alleen werken, maar in bepaalde gevallen mag dat niet van de Arbodienst. Wavin kon ervoor kiezen om twee mensen te laten werken om elkaar in de gaten te houden of om een technische oplossing te nemen. Wavin koos voor de technische oplossing en kwam bij Nerve Centre® uit. De medewerkers die individueel werken krijgen een telefoontoestel mee met de persoonsbeveiligingfunctie. Nerve Centre® houdt deze telefoontoestellen in de gaten. In het geval dat een persoon bijvoorbeeld niet meer beweegt gaat er automatisch een signaal naar Nerve Centre® die vervolgens weer andere medewerkers inlicht. Ook kan een individuele medewerker zelf op de Noodknop drukken in geval van nood.

“DE TEAMLEIDER KWAM HEM METEEN HELPEN”
Wavin gebruikt Nerve Centre® alleen nog voor BHV-oproepen, maar is wel aan het kijken of ze het systeem ook breder kan inzetten. Wavin heeft Nerve Centre® een keer nodig gehad. Rob van Lohuizen, Technisch Beheerder Telecom, vertelt hierover: “Het was geen ernstig ongeval gelukkig, maar een persoon zat wel bekneld en had hulp nodig. Hij gebruikte de noodknop op zijn toestel en de teamleider kwam hem meteen helpen. De persoon in kwestie kwam er gelukkig zonder letsel vanaf. Er kan zich vandaag of morgen een veel erger incident voordoen en dat willen we natuurlijk voorkomen, met Nerve Centre® kan dat!”

Over Wavin B.V: Wavin, afdeling techniek, is gespecialiseerd in onderhoudsmanagement: het onderhoud aan gebouwen en installaties, het beheren van vastgoed, het inzichtelijk maken van wetgeving ten aanzien van milieu en veiligheid, maar ook het beperken van energiekosten en nieuw- en verbouwprojecten. Wavin werkt met meer dan 90 man personeel voor zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentes en industriële organisaties in het midden en noordoosten van Nederland.

Demo aanvragen