Zorg

Omdat zorginstellingen een grote verantwoordelijkheid hebben voor patiënten, bewoners en eigen personeel, heeft het voorkómen van incidenten hoge prioriteit. Persoonlijk leed, maar ook materiële schade kan beperkt of zelfs voorkomen worden als er een systeem aanwezig is waarbij de alarmering bij calamiteiten en incidenten snel en efficiënt verloopt.

Enkele voorbeelden van situaties waarbij Nerve Centre kan worden ingezet bij de zorg zijn:

 • ZiROP (Ziekenhuis Rampen OpvangPlan)
 • Oproepen van Reanimatie en Trauma Teams
 • BHV-alarmen
 • Brandalarmen
 • Dwaaldetectie
 • Persoonsalarmering met locatie bepaling
 • Verpleeg Oproep Systeem (VOS)
 • Oproepen van technische dienst
 • Medische Apparatuur Oproep Systeem (MOS).

Op kritieke momenten is alleen relevante informatie gewenst, welke zo snel mogelijk bij de juiste personen terecht moet komen. Door de toegenomen mobiliteit van personeel en de diversiteit aan communicatiemiddelen is een efficiënt communicatieplatform noodzakelijk geworden. Niet alleen voor het melden van incidenten, maar ook voor de daarop volgende stappen waarin adequaat gehandeld moet worden heeft Nerve Centre de oplossing voor de afwikkeling van incidenten. Daar waar groepen personen moeten worden geïnformeerd op basis van een alarmmelding uit allerlei apparatuur, is Nerve Centre breed inzetbaar.

ZiROP

De Wet Toelating Zorginstellingen bepaalt dat ziekenhuizen een Ziekenhuis Rampen Opvang Plan (ZiROP) moeten hebben. In een rampsituatie gaat het ziekenhuis van reguliere zorg naar zorg in een opgeschaalde situatie. Het ziekenhuis wordt in gereedheid gebracht voor de opvang voor een groot aantal slachtoffers. Nerve Centre® speelt hierin een cruciale rol. In het kader van de opgeschaalde situatie worden medewerkers vanuit verschillende disciplines volgens een van te voren vastgelegde procedure opgeroepen.

Met dank aan OTO Kennisportaal is in onderstaand filmpje te zien hoe Nerve Centre® voor het ZiROP wordt ingezet bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

 

 

 

Offerte aanvragen

  Toepassingen

  Of het nu gaat om een fabriek, gemeentehuis, ziekenhuis, hogeschool of kantoororganisatie: incidenten treden overal op en komen bijna altijd onverwacht.
  Goede communicatie is dan van groot belang en een efficiënt communicatieplatform speelt hierbij een cruciale rol. Selecteer uw branche en lees wat Nerve Centre® voor u kan betekenen.

  bekijk alle toepassingen

  Cases

  Bekijk ook de business cases uit de diverse andere branches. Het is zeer interessant om te lezen hoe Nerve Centre® in allerlei verschillende situaties kan worden toegepast.